Vliegende logo’s

,

It’s not a bird. It’s not a plane. It’s a flogo!
Zo luidt de payoff van het Amerikaanse bedrijf Flogos (onderdeel van Snowmasters), www.flogos.net. Het Nederlands Dagblad besteedde er plotseling aandacht aan, Adformatie nam het over – dus kan NABB niet achterblijven. Maar wel met een echte foto van een flogo natuurlijk!
Het bedrijf heeft een machine ontwikkeld die uit water, lucht en zeep wolkjes maakt in de vorm van logo’s. De machine (drie maten, tot 2 meter doorsnee) maakt wolkjes, circa 1 per 20 seconden die uiteindelijk 48 kilometer ver en zes kilometer hoog kan komen. Als ze een vast object raken, spatten ze uit elkaar. De wolkjes zijn nauwelijks schadelijk voor het milieu (het woord nauwelijks roept natuurlijk wel vragen op…).
Disney gebruikt volgende maand een van zijn machines om in Disneyworld in Florida wolkjes in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse de lucht in te pompen, zegt Guerra. Het bedrijf Snowmasters levert nepsneeuw en schuim aan Hollywoodfilms.
Vooralsnog zijn de flogos alleen nog in de kleur wit te maken, maar de ontwikkelaars werken inmiddels ook aan kleurige varianten.
Kortom, leuk voor individuele acties, voorlopig zien we ze waarschijnlijk nog niet veel voorbij komen / we willen helemaal geen wolken maar mooi weer ;-).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *