Succes voor gratis fietsenplan

De grootste leverancier van straatmeubilair en tevens buitenreclame-exploitant JCDecaux is door Brussel verkozen om de stad te voorzien van Cyclocity. Dit is een fietsenplan van JCDecaux dat via zelfservice 24 uur per dag, 7 dagen in de week fietsen beschikbaar stelt op meerdere locaties in de stad.
image

Het fietsenplan van JCDecaux is ambitieuzer opgezet dan de kleinere initiatieven zoals deze in Nederland nu lopen (Velotaxi en de fietstaxi’s). De vraag is dus of nu ook een Nederlandse grote stad in zee zal gaan met dit mooie initiatief. Zoals onderstaande foto uit Cordoba laat zien, is Cyclocity ook een advertentiemedium.
image
Op dit moment heeft JCDecaux meer dan 2.500 fietsen in haar beheer. Het fietsensysteem is onder andere te vinden in verschillende steden in Spanje en in grote steden als Wenen (Oostenrijk) en Lyon (Frankrijk). Dagelijks wordt meer dan 40.000 kilometer met deze fietsen afgelegd.
Vanaf september krijgt ook Brussel voor zowel haar inwoners als toeristen de beschikking over 250 fietsen. Door het hele centrum worden door JCDecaux 23 fietsrekken met bedieningszuil geplaatst. Deze zijn voornamelijk te vinden bij de belangrijkste bezienswaardigheden en reisbestemmingen. Door Cyclocity te promoten heeft deze milieuvriendelijke manier van transport een grote kans van slagen als aanvullend transportmiddel.
image

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *