Reclame in Hoogerheide voor Roosendaal

Driehoeksborden worden vaak gebruikt voor de aankondiging van evenementen (cultureel, maar ook commercieel). In het Brabantse Hoogerheide is wat commotie ontstaan over het feit dat ‘buurgemeente’ Roosendaal op ‘hun’ driehoeksborden reclame maakt om op koopzondagen te komen winkelen. Kortom: wat mag en wat mag niet geplaatst worden op een driehoeksbord? Niemand zal raar opkijken als de gemeente Leiden zou adverteren op abri’s in Amsterdam om aandacht te vragen voor de vele musea. Als de concurrentie echter dichterbij komt, verandert de mening van betrokkenen snel….

Ondernemer Niels van Elzakker medlt in BN De Stem van 21 november 2009 helemaal tegen ondernemersgeest te hebben. Hoe kan dat ook anders, hij is immers zelf winkelier en bovendien ook nog voorzitter van de Middenstandsvereniging Miwo. Maar de reclameborden die hij nu in Hoogerheide ziet staan, daar kan hij met zijn pet niet bij.
‘Winter in Roosendaal’ staat er op de sandwichborden te lezen, die onder andere te vinden zijn in de Raadhuisstraat en op de Huijbergseweg. Daaronder staat de oproep om de koopzondagen en koopavonden in Roosendaal te komen bezoeken.
“In je eigen winkelgebied reclame toestaan om in een andere plaats te komen winkelen, dat is toch van de gekke? Dat moet je toch niet willen?”
Bezorgd klopte Van Elzakker al bij de gemeente Woensdrecht aan. Dat maakte hem er allerminst geruster op: ook Bergen op Zoom en Antwerpen bestoken het Hoogerheidese winkelpubliek binnenkort met flitsende reclameboodschappen. “Ik snap dus echt niet dat we zoiets kunnen toestaan”, zegt Van Elzakker.
Ook bij wethouder Martin Groffen (Economische Zaken) komt het vreemd over. Maar hij voegt daar meteen aan toe dat de gemeente er niks tegen kan doen, als de gemeente dat al zou willen. “Deze borden worden door een commerciële onderneming geplaatst. Het bedrijf heeft daar keurig een vergunning voor. Dat bedrijf kun je dus vragen om voor jou een reclameboodschap uit te dragen. Ook Roosendaal kan dat doen en ik zou er fel op tegen zijn als wij daar als gemeente met beperkende maatregelen tegen zouden optreden.”
Goed voorbeeld doet goed volgen, luidt de boodschap van de wethouder aan de Hoogerheidese middenstanders. “Wat houdt de Miwo tegen om op reclameborden in het centrum van Roosendaal reclame te maken voor winkelen in Hoogerheide?”
Bron: BN De Stem, 21 november 2009

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *