RailTV: 42 inch LED schermen op grootste stations

,

railtv-1
De digitale ontwikkelingen op NS Stations nemen een snelle vlucht. Naast de digitale reisinformatie die steeds geavanceerder wordt en de grote LED schermen in stationshallen, is Ngage media nu bezig met de ontwikkeling van RailTV. In opdracht van NS en ProRail zijn op dit moment op de drukste stations al 32 LED schermen geplaatst.
Op de schermen is een programmering te zien die bestaat uit een afwisseling van culturele, informatieve en commerciële items. Ngage Media is verantwoordelijk voor zowel de media exploitatie alsook de content. Voor de contentproductie werkt Ngage Media nauw samen met Metropolisfilm.
ProRail wil met het initiatief ‘het verblijf op de stations aangenamer maken’. Ook verwachten NS en ProRail een betere spreiding van reizigers op de perrons waardoor in- en uitstappen sneller gaat. RailTV is onderdeel van het programma ‘Prettig Wachten’ van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Wachten op de trein moet aangenamer worden met comfortabele wachtplekken, betere toiletvoorzieningen en het verwarmen van bestaande wachtruimtes.
Met ingang van september 2013 is RailTV te zien op 32 schermen, verdeeld over de stations Amsterdam Zuid, Rotterdam Centraal (zie foto’s), Eindhoven, Den Bosch en Leiden. Bij elkaar opgeteld goed voor wekelijks bijna 2 miljoen bruto contacten. Later dit jaar worden er nog meer stations aan het pakket toegevoegd en zal de propositie groeien tot ongeveer 80 schermen. Vodafone en Friesland Campina zijn launching partners.
railtv-2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *