Putten heeft beste abri van Gelderland

image
Uit de resultaten van het grootschalige onderzoek naar de kwaliteit van Gelderse gemeentelijke bushaltes die onlangs op de OV conferentie in Arnhem zijn gepresenteerd, komt naar voren dat de toegankelijkheid van gemeentelijke bushaltes beneden peil is.
De scores voor onderhoud zijn daarentegen opvallend hoog. Putten is uitgeroepen tot gemeente met de beste kwaliteit van bushaltes, met name sterk op fysieke en sociale veiligheid bij de halte overdag.

Dit meldt het gezamenlijke persbericht van reizigersvereniging ROVER en de Gelderse milieufederatie.
Ook meldt dit bericht dat de nummers twee en drie de gemeenten Elburg en Arnhem zijn.
Zowel de abri’s in Putten (geleverd door de firma Outdoor Furniture Nederland) als in Elburg, dat zijn de eerste 2 gemeenten uit de top 3, worden via Brouwer & Partners onderhouden en geëxploiteerd. Brouwer & Partners is in Gelderland de buitenreclame-exploitant die het onderhoud aan de Provinciale abri’s verzorgt alsmede aan de abri’s voor de meeste gemeenten.
De benchmark is in april uitgevoerd door vereniging ROVER op initiatief van de Gelderse Milieufederatie en in opdracht van het OV consumentenplatform in Gelderland. In totaal zijn 1065 bushaltes onderzocht in bijna alle (54 van de 56) Gelderse Gemeenten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *