Public screen als kunstobject (Tilburg)

Between You&Me’, is een omgevingskunstwerk op het Koningsplein in Tilburg dat ontworpen is door Bredase kunstenaars Martin Riebeek en Inge van ’t Klooster. ‘Between You&Me’ is een project in het kader van het Kunstcluster in Tilbrug en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Tilburg e.o. Het grote LED scherm wordt niet gebruikt voor commerciële adverteerders, maar is wel een interessant project voor de mogelijkheden van digitale schermen in de openbare ruimte. Het project is in 2011 gelanceerd.
Filmen op de stip
Between You & Me beslaat het hele plein voor het Factoriumgebouw in Tilburg. Het bestaat uit een groot LED-scherm met camera, een lichtbak waarop zinnen uit liedjes verschijnen en lampjes in de grond. Mensen die plaatsnemen op ‘de stip’ worden gefilmd en wanneer ze de film enkele seconcen later zien staan er korte teksten bij. Naast de portretfilms zijn er ook digitale kunst, culturele informatie en nieuws te zien op het scherm.
In het werk speelt het thema ‘ontmoeting’ een grote rol. Bij Between You & Me laten ze zien dat je samen met toevallige passanten de openbare ruimte vormt. Het is onvermijdelijk om contact te maken.
Het project was vorig jaar samen met 7 andere Brabantse kunstwerken genomineerd voor de publieksverkiezing van het beste buitenkunstwerk van Brabant. Het publiek kon via een website stemmen op een favoriet kunstwerk, 2500 mensen deden dat. Between You & Me kreeg volgens de organisatie een meerderheid van de stemmen voor de Straatkunstprijs.
Een filmpje van het scherm is hier te bekijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *