Nieuwe abri’s voor provincie Fryslân

De provincie Fryslân heeft zelf geïnvesteerd in een nieuwe abri, waarbij naar specifiek Friese uitstraling gezocht werd. Na een aanbesteding kwam het bedrijf Armada Mobility als winnaar uit de bus. Het ontwerp is van het type Landscape, met als bijzonderheid het bankje buiten de abri! De provincie heeft ervoor gekozen om de abri’s zonder reclamevitrine uit te laten voeren.
Een tikje eigenwijs, stoer en grotendeels doorzichtig. De eerste abri is medio december 2017 onthuld aan de N351 bij Nijeholtpade. Voor de provincie Friesland produceert en plaatst Armada Mobility circa 160 abri’s. De oude abri’s aan provinciale wegen worden vervangen door nieuwe, net zoals de bijbehorende fietsenstallingen. Eind april 2018 zal het project afgerond zijn.
Veel abri’s in Friesland zijn verouderd en er is weinig eenheid. Gedeputeerde Johannes Kramer onthulde de eerste abri en is dan ook blij met de vervanging van alle oude bushokjes. Ook de eerste reizigster die gebruik maakte van de abri is erg blij: ‘Ik hoef hier eindelijk niet meer met een paraplu te staan!’
De aanbesteding is door NABB begeleid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *