Mobiel en out-of-home geld doneren

De technische mogelijkheden in out-of-home communicatie worden met de dag inventiever. Beeldschermpje in een abri, via bluetooth een ringtone binnenhalen of via sms een kaartje voor een concert reserveren.
Even snel geld doneren aan een goed doel met je mobiel is vanaf deze maand mogelijk met MobileDonationPoint; een mobiele dienst bedacht door het mobiele marketing bedrijf www.Pinkeye.nl Tijdens koninginnedag zal er in Amsterdam door een team van fondswervers op een nieuwe manier geld worden ingezameld voor de charitatieve organisatie www.oneMen.nl
Pinkeye noemt het zelf de collectebus nieuwe stijl.
image

Door de bluetooth of infrarood functie te activeren op je mobiele telefoon en deze ongeveer 20 cm bij de MobileDonationPoint – een bluetooth zender- te houden van de fondswerver, wordt er automatisch een verbinding gemaakt met een speciaal 0909-nummer waarbij een bedrag van € 1,30 gedoneerd wordt. Het grootste deel van de donatie- €1,13- gaat naar het goede doel. Vervolgens ontvangt iedereen die gedoneerd heeft een bedankje via een Interactive Voice Respons (IVR).
Stichting oneMen is een Nederlandse charitatieve organisatie die fondsen werft voor pioniers in landen van Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Deze fondsen worden gebruikt om hun werk te steunen met vervoer- en communicatiemiddelen. De keuze voor kleinschalige projecten maakt dat het effect van de steun van oneMen heel direct en relatief groot is. Diezelfde kleinschaligheid zorgt er echter ook voor dat deze projecten vaak buiten het gezichtsveld van overheden en grote ontwikkelingshulporganisaties vallen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *