Makeover voor bushaltes

Op verzoek van de gemeente Amsterdam heeft JCDecaux de bushaltes aan de Waddenweg in Amsterdam-Noord de afgelopen weken aan een metamorfose onderworpen. JCDecaux is al jarenlang samenwerkingspartner als het gaat om de inrichting van de publieke ruimte. Hoewel de bushaltes niet beheerd worden door JCDecaux, kwam de organisatie toch met een kleurrijk voorstel om de verouderde betonnen haltes op te knappen.
Als partner van de gemeente Amsterdam zet JCDecaux zich in voor een duurzame en schone openbare ruimte. De stadsmeubilairexploitant exploiteert nagenoeg alle abri’s in Amsterdam, behalve deze haltes bij het Buikslotermeerplein. De nieuwe, kleurrijke ontwerpen moeten graffiti en wildplak op de betonnen kolossen voorkomen.
De betonnen haltes, afkomstig uit de jaren ’60 en ’70, staan op de slooplijst vanwege de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Omdat de bouwsnelheid van de metrolijn achterloopt op de planning, wilde de gemeente toch iets ondernemen om de grijze en verloederde haltes op te knappen. Stadsdeel Amsterdam-Noord vroeg meerdere buitenreclame-exploitanten om met een voorstel te komen om deze betonnen haltes te verfraaien. Het stadsdeelbestuur koos uiteindelijk voor het niet-commerciële initiatief van JCDecaux.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *