Heavy Rain – multimediale campagne voor nieuwe game

Hilversum, 9 maart – Filmposters, een cinemaspot, billboarding, een grote outdoor campagne, waaronder een spectacular op het Leidseplein in Amsterdam, de verdwijning van de letters A en M uit het iAMsterdam logo en een première party doen vermoeden dat het om een film gaat, maar niets is minder waar. Sony Computer Entertainment Benelux (SCEB) kiest voor de lancering van de nieuwste game Heavy Rain voor een brede media-inzet zoals we die kennen bij grote filmreleases. Heavy Rain is een game die de scheidslijn tussen film en game doet vervagen ook als het gaat om de marketingcampagne.
“Deze campagne is anders opgezet dan een reguliere game-campagne. We volgen met Heavy Rain de aanpak van een high-profile film. Dit aspect op zich is reeds uniek en erg ambitieus voor een game. Ook wat betreft de doelgroepbenadering is deze campagne niet regulier. Zo werken we gesegmenteerd richting hardcore gamers en top-10 gamers/entertainment fans. Elk met hun eigen specifieke benadering’’, aldus Robin Ceulemans, Productmanager Sony Computer Entertainment Benelux.
Verdwijning letters A en M uit IAMsterdam logo
Centraal in de campagne staat de hoofdrolspeler uit de game, de origami killer. Hoogtepunten uit de campagne zijn de spectacular op het Leidseplein, de releaseparty in Club Rain in aanwezigheid van vele bekende Nederlandse acteurs en een PR stunt waarbij de origami killer de letters A en M uit het iconisch IAMsterdam logo verruilde voor een origami zwaan. Deze actie en het persevenement zorgden voor veel redactionele aandacht voor de nieuwe game.

Spectacular*
In de dubbele Abri op het Amsterdamse Leidseplein kunnen voorbijgangers kennismaken met de nieuwe game. De combinatie van LCD-schermen en bestickering zorgen ervoor dat de dubbele Abri geheel in het teken staat van deze filmachtige game. Hiermee biedt exploitant JCDecaux SCEB een ware eyecatcher en dominante aanwezigheid op een toplocatie die bijzonder in trek is bij de doelgroep. “Door te kiezen voor deze Spectacular kan JCDecaux Innovate Sony helpen dat unieke aspect bij een groot publiek onder de aandacht brengen”, begint Marc van Amerongen, marketing manager van JCDecaux en hoofd van JCDecaux Innovate. “Met deze Spectacular en de inzet van een Abribuscampagne in diverse grote steden, maakt Sony ons inziens goed gebruik van de mogelijkheden van buitenreclame om een multimediale campagne verder te ondersteunen.”
heavyrain550
Overzicht media inzet:
– Online teasingcampagne + reveal (homepage takeovers + bannering campagne)
– Cinemaspot (60’’) + promotiemateriaal binnen de bioscopen (NL)
– PR campagne (Benelux)
– Billboarding op RTL rond crimeprogramma’s (NL)
– Outdoorcampagne (NL)
– Thematische TV inzet (BE)
– Word of mouth seeding campagne (Benelux)
* Deze spectacular is mede mogelijk gemaakt door Sony Computer Entertainment, JCDecaux Innovate, reclamebureau Propaganda en mediabureau OMD.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *