Groeit field marketing dichter naar out-of-home reclame toe?

In april hebben Posterscope Netherlands (een van de leidende inkoopbureaus voor buitenreclame) en A Venues een joint venture getekend. Posterscope is hiermee het eerste bureau dat fieldmarketing volledig integreert binnen de totale Out of Home mediastrategie. We zien de laatste jaren natuurlijk steeds meer OOH campagnes met actiematige inzet en mogelijkheden (voornamelijk digitaal zoals QR codes, near field communication), zodat deze combinatie logisch lijkt (voor adverteerders).
Rendement
‘Het geïntegreerd aanbieden van activatie campagnes is onontbeerlijk om synergie te creëren tussen verschillende mediakanalen en rendement te realiseren’, volgens Bas van den Hoogen, Country Manager Posterscope. ‘Met de expertise van A Venues kunnen we consumenten niet alleen vanaf de voordeur bereiken, maar ook rondom point of sale beraken met verkoopstimulerende acties. Iets waar onze klanten steeds vaker naar vragen’.
Groeimarkt
‘Waar andere media onder druk staan is fieldmarketing in deze tijd juist een groeimarkt gebleken’, beaamt Daan de Jong, oprichter van A Venues. ‘Voorheen stond fieldmarketing laag in de hiërarchie van de communicatieladder en nu zien we dat adverteerders steeds vaker de dialoog met consumenten opzoeken om merken tot leven te laten komen en direct verkoop te stimuleren’. Zodoende is fieldmarketing in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen industrie met een grote toename aan kleine gespecialiseerde bureaus.
Marktleider
Een ontwikkeling die de fieldmarketing markt professioneler heeft gemaakt maar ook complexer. Want binnen deze tak van sport is alles tailor made en niets standaard. Dat maakt activatie ongelofelijk arbeidsintensief. “Arbeid die wij onze klanten graag uit handen nemen”, aldus Bas van den Hoogen. “Met de jarenlange ervaring en kennis van A Venues, op operationeel vlak en op het gebied van onderzoek, stimuleren wij niet alleen verkoop voor onze klanten maar maken we ze ook wegwijs in deze snel groeiende markt. Bovendien zijn we met deze joint venture meteen markleider op het gebied van fieldmarketing advies”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *