Google maps als locatiesysteem voor driehoeksborden

image
Als eerste buitenreclame-exploitant in Nederland (op NABB publiceerden wij eerder over een Amerikaans initiatief OutdoorAdNet), komt GD Promotions met een compleet digitaal overzicht van al haar driehoeksbord-locaties in de 20 concessiesteden waar G&D actief is.
Door toepassing van GPS-coördinaten in Google-maps is op de internet-site van G&D exact te zien waar alle 3545 driehoeksborden zich bevinden. G&D Promotions heeft de afgelopen maanden met speciale apparatuur zelf alle GPS-coördinaten ingemeten.
De toepassing Google Maps biedt zeker voor driehoeksborden een mooi inzicht in de markt. Een dergelijke openbaarheid wordt nog niet geboden door andere buitenreclame exploitanten. Echter, bereik- en contactgegevens zijn voor driehoeksborden nog niet beschikbaar, zoals dat wel geldt voor bijvoorbeeld abri’s en billboards.
GD Promotions is in staat om exact te laten zien waar de borden zich bevinden. Naast een goede kwalitatieve verzorging, is dit het meest belangrijke kwaliteitsaspect van buitenreclameobjecten. Immers gaat het bij buitenreclame om het bereik van de objecten en de gerealiseerde spreiding en daar wil de klant dus inzicht in. Voorheen kon dat slechts middels locatielijsten en papieren plattegronden, maar met GDlocaties is die informatie nu overal, digitaal en altijd up to date inzichtelijk.
De locaties zijn zowel op plattegrond als op luchtfoto te zien, men kan in/uitzoomen en ook precies zien hoe de spreiding van een bepaald pakket (serie) eruit ziet, middels kleuronderscheid. Door met de muis een locatie aan te wijzen wordt nadere informatie in beeld gebracht over dat bord. Het is de bedoeling dat die informatie in de nabije toekomst wordt uitgebreid met zaken als foto, aantal passanten per etmaal, enz.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *