Gebedsgenezer zet kruis boven de A4

Buitenreclame wordt in Nederland op allerlei manieren ingezet. Een nieuwe toepassing komt uit een onverwachte hoek: boven de snelweg A4 bij Leiderdorp staat binnenkort een enorm kruis van licht. Een gebedsgenezer gaat met laserlampen van een paar duizend watt ’s nachts een bijna duizend meter lange crucifix projecteren.

Vanaf het dak van De Levensstroom Gemeente wordt het kruis geprojecteerd.
Volgens gebedsgenezer Jan Zijlstra, de voorganger van de pinkstergemeente, gaat het om het grootste kruis van Nederland. Het moet kilometers ver zichtbaar zijn, meldt www.leidschdagblad.nl
De Levensstroom Gemeente opende vorig jaar een markant gebouw met rood verlichte toren, dat negen miljoen euro kostte. Eerst zou op de toren een ‘normaal’ kruis komen, maar dat werd verboden omdat dat het stralingsverkeer voor mobiele telefoons hindert. Een kruis van lichtbundels doet dat niet.
Interessant om te weten of hier nou ook toestemming bij de gemeente voor gevraagd is, naar onze mening is het ‘gewoon buitenreclame’. De A4 heeft eerder al te maken gehad met ophef vanwege de plaatsing van seksreclameborden langs de snelweg (die borden staan er nog, maar de uitingen erop zijn iets beschaafder geworden).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *