Facelift voor bushaltes in Drenthe

De komende jaren krijgt een groot aantal bushaltes in de provincie Drenthe een flinke opknapbeurt. Bij ruim 700 bushaltes worden voor de toegankelijkheid de busperrons verbreed en verhoogd. Zo kunnen alle reizigers, jong of oud, met bagage, rollator, rolstoel of kinderwagen gemakkelijk in- en uitstappen. Daarnaast komen er in 11 Drentse gemeenten nieuwe abri’s, met hetzelfde uiterlijk. De provincie Drenthe, het OV-Bureau Groningen Drenthe en de Drentse gemeenten willen met deze verbeteringen het openbaar vervoer in Drenthe verder optimaliseren.
De nieuwe abri’s in de 11 gemeenten worden geplaatst en geexploiteerd door Hillenaar Outdoor Advertising. Bijzonder is de winst van Hillenaar. Hillenaar was tot op dit moment alleen actief in Limburg (met abri’s), maar heeft nu dus duidelijk voor de strategie gekozen om landelijk actief te zijn.

Toegankelijkheid
De provincie Drenthe heeft samen met alle Drentse gemeenten afspraken gemaakt om de toegankelijkheid van de busvoorzieningen te vergroten. Er zijn inmiddels al zo’n 350 haltes tegelijkertijd met onderhoudswerkzaamheden aan wegen opgewaardeerd. Samen met de ruim 700 extra op te waarderen bushaltes, zal in 2014 de provincie Drenthe aan de landelijke eisen voor toegankelijk openbaar vervoer voldoen. Hiervoor moet 46% van de bushaltes in Drenthe toegankelijkheid uitgevoerd zijn. Gedeputeerde Rob Bats (VVD) heeft, mede namens de Drentse gemeenten, met het ministerie van Verkeer en Waterstaat een overeenkomst gesloten, waarbij het Rijk een bijdrage van bijna 4,4 miljoen euro verstrekt. Voor de resterende 1,6 miljoen euro en de uitvoering zijn de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten verantwoordelijk.
Vervangen en onderhouden abri
In elf Drentse gemeenten worden vanaf dit jaar in totaal 471 abri’s vervangen door Hillenaar Outdoor Advertising. Dit bedrijf zal ook het onderhoud voor de komende 15 jaar op zich nemen. Voor de gemeente Emmen verzorgt zij tevens de 50 informatiezuilen met stadsplattegrond. De provincie Drenthe heeft deze opdracht samen met het OV-Bureau Drenthe Groningen en de Drentse gemeenten aanbesteed. De abri’s van de gemeente Assen en de provincie Drenthe doen in deze aanbesteding niet mee, omdat ze nog een lopend contract hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *