Een ‘kunstig’ reclameobject in Londen (Kensington)

, ,

Opvallen in de reclamewereld doe je met creatieve uitingen, maar soms ook werkt de constructie van het reclameobject mee. Zo zien we steeds vaker reclamemasten die ook een functie als landmark krijgen. JCDecaux heeft het wereldwijd gerenommeerde Zaha Hadid Design de opdracht gegeven om een markante reclamestructuur te creëren in Londen die openbare kunst, hedendaags design en digitale media integreert.
Na het ontwerpen van een wijnfles, kerstboom en talloze andere dingen die geen gebouwen zijn, heeft Zaha Hadid besloten om haar kenmerkende stijl van bochtige, onaardse vormen te gebruiken voor dit bijzondere reclameobject (billboard kunnen we het eigenlijk niet meer noemen). “The Kensington” biedt merken een uniek communicatiekanaal in Londen dat de nieuwste digitale schermtechnologie combineert met een spectaculair, gebogen roestvrijstalen ontwerp met dubbel lint.
Ontworpen voor een drukke straat in de westelijke Londense deelgemeente Kensington en Chelsea, wil de opvallende structuur een buurt opfleuren waarvan het bedrijf van Hadid zegt: “is momenteel niet inspirerend en lijdt aan een algemeen gevoel van verwaarlozing en gebrek aan identiteit.”
Ook wordt door Hadid opgemerkt: “Het contrast tussen de organische structuur en de omgeving versterkt het karakter van het gebied, dat grenst aan een van de drukst bezette routes naar Londen. De onderscheidende kenmerken ervan kunnen fungeren als een iconisch brandpunt van een gebied dat op dit moment niet erg inspirerend is en lijdt aan een algehele indruk en gevoel van verwaarlozing en gebrek aan identiteit.”
Adverteerders zullen wel in de rij staan. Operationeel vanaf september 2018.
 
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *