Bewegende digitale buitenreclame 52% beter zichtbaar

Bewegende digitale buitenreclame lijkt bijna een contradictio in terminis: digitaal staat voor veel mensen toch bijna synoniem met beweging. Maar we moeten onderscheid maken in ‘stills’, ‘animated still’ en ‘full motion’. Beweging is dus te zien in uitingen met film of stills waarin animatie is toegevoegd. En die beweging werkt, aldus onderzoeksbureau Validators.
Digitale buitenreclame wordt 52% beter gezien als de uiting beweegt, dan wanneer deze niet beweegt. Consumenten zien het digitale scherm met een bewegende uiting vaker (+29%) vanaf een grotere afstand én kijken hier langer (+18%) naar dan naar de niet-bewegende variant. De totale impact neemt hierdoor met 52% toe.
Dit blijkt uit eyetracking-onderzoek dat onderzoeksbureau Validators heeft uitgevoerd in opdracht van Kinetic, Exterion Media en Ngage Media. Op Amsterdam Centraal Station lieten zij respondenten rondlopen met een eyetracking bril, om zo het kijkgedrag te registreren en de zichtbaarheid van bewegende uitingen af te kunnen zetten tegen niet-bewegende uitingen op de digitale schermen.Beter bekeken
Uit het onderzoek komt naar voren dat bewegende uitingen vaker worden gezien in vergelijking met niet-bewegende uitingen. Gemiddeld zorgen bewegende uitingen ervoor dat het zichtbaarheidspercentage van de digitale schermen 29% hoger ligt.
Langer gekeken
Een andere belangrijke uitkomst is dat mensen langer kijken naar een digitaal scherm met bewegende uitingen dan naar niet-bewegende uitingen. Zo zorgen bewegende uitingen voor een stijging in kijkduur van maar liefst 18%. Een mooi resultaat in een extreem drukke omgeving als Amsterdam Centraal Station.
 Aandacht vanaf een grotere afstand
Voor het eerst is met eyetracking in een real-life omgeving onderzocht vanaf welke afstand de blik van een voorbijganger op een digitaal scherm valt. Een niet-bewegende uiting werd gemiddeld voor het eerst bekeken vanaf 8,6 meter, een bewegende uiting eerder namelijk vanaf 9,1 meter. Dat is veelzeggend in een omgeving als het Centraal Station van Amsterdam, waar van alle kanten de aandacht van mensen wordt getrokken.
Het onderzoek toont overtuigend aan dat bewegende uitingen zorgen voor een hogere zichtbaarheid van de digitale schermen. Een hogere zichtbaarheid in combinatie met een langere kijktijd zorgt voor een grotere impact op de consument. Dit is waardevolle informatie voor adverteerders die digitale buitenreclame inzetten: bewegende uitingen dragen bij aan een grotere impact.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *