Aandacht voor huiselijk geweld

Op 11 juni scoorde de aftrap van de campagne “Zet huiselijk geweld buitenspel” landelijk aandacht van media in zowel binnen- als buitenland: NOS Journaal, RTL Nieuws, BNR, Radio 1 en landelijk en regionale dagbladen als het AD en het Brabants Dagblad. De Federatie Opvang vraagt met deze campagne juist tijdens het WK aandacht van autorijdend Nederland voor huiselijk geweld. Uit internationaal onderzoek blijkt dat namelijk huiselijk geweld van mannen tegen vrouwen met bijna 10% stijgt direct na verlies van de favoriete sportclub. Vooral als het verlies onverwacht is, raken mannen eerder hun controle kwijt. De campagne zal tijdens het WK ook nog zichtbaar zijn in de randstad en het zuiden en noorden des lands.
Adelheid Roosen is ervan overtuigd dat er andere manieren voor mensen zijn om elkaar te raken. Ik wil met de Federatie Opvang het taboe op huiselijk geweld doorbreken en hier openlijk over kunnen praten. Frits Barend steunt de campagne omdat hij vindt dat echte Helden niet slaan, ook niet na het verlies van je eigen club of land. Doe iets wat veel leuker is met je vrouw na een nederlaag, dat doen de voetballers ook graag. Dan ben je een Held.
In 2008 registreerde de politie bijna 64.000 incidenten huiselijk geweld. Naar schatting wordt niet meer dan 15% van de incidenten huiselijk geweld bij de politie gemeld. Dit betekent dat het werkelijke aantal slachtoffers ieder jaar zo’n half miljoen is: dit is tien Arena stadions (51.715 stoelen) vol!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *