75% minder energieverbruik

Lichtmastreclame is aanwezig in vrijwel iedere Nederlandse gemeente. Technologisch heeft het product lange tijd weinig ontwikkelingen gekend, maar de laatste jaren zien we slankere bakken en een besparing op electriciteitsverbruik door gebruik van LED verlichting.
(foto: Hans Niezen)

In de gemeente Amersfoort hangen ongeveer 300 lichtmastreclames. Deze zijn op dit moment voorzien van TL”s. De gemeente Amersfoort is een groene gemeente en daardoor steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het milieu te ontlasten. In samenwerking met de Reclanet Holding B.V. (exploitant van de lichtmastreclames) is besloten om over te gaan naar LED lichtbakken.
Op 2 september heeft wethouder Hans van Daalen (Stedelijk Beheer en Openbare Ruimte) aan de Van Asch van Wijckstraat de eerste twee nieuwe lichtmastreclamebakken onthuld.
De nieuwe reclamebakken worden verlicht met LED-lampen en dat levert 75% energiebesparing op. De besparing van deze driehonderd lichtbakken is ongeveer gelijk aan het energieverbruik van veertig huishoudens. De wethouder gaf aan het heel belangrijk te vinden om als gemeente steeds op zoek te zijn naar mogelijkheden om het milieu te ontlasten en heeft Reclanet bedankt voor de inzet om dit te realiseren.
Vanaf medio september 2009 zullen alle lichtbakken vervangen worden voor LED lichtbakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *