Weer mooie spectacular voor Staatsloterij

De Jackpot van de Staatsloterij heeft voor de trekking van 10 augustus met 27,5 miljoen euro een recordhoogte bereikt. Om dit bij een zo groot mogelijk publiek bekend te maken, heeft de Staatsloterij gekozen voor een brede mediacampagne. Woensdag is deze uitgebreid met een opvallende uiting: de megagrote vis (het beeldmerk van de Staatsloterij) zwemt door de Nederlandse straten op Mupi’s® van exploitant JCDecaux.
Deze 1m80 bij 1m20 grote vis ‘zwemt’ op 15 Mupi’s®* in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Arnhem, Almere, Breda, Enschede, Apeldoorn, Tilburg, Eindhoven, Venlo en Zwolle. Dit visitekaartje van de Staatsloterij is een absolute blikvanger op toplocaties als De Dam, het Leidseplein, het Rembrandtplein (Amsterdam) en Vredenburg (Utrecht).
Visueel medium
Met deze spetterende Spectacular speelt de Staatsloterij handig in op de kracht van dit medium; buitenreclame is immers bij uitstek een visueel medium. De brede mediacampagne van de Staatsloterij bevat verder tv-reclames en advertenties in landelijke dagbladen. De vijftien Spectaculars maken deel uit van een landelijke Abribuscampagne bij JCDecaux, welke gericht is op winkelgebieden.
De speciaal voor dit doel gemaakte vis staat voor de grootte van de Record Jackpot. Deze was met 27,5 miljoen euro niet eerder zo hoog en moet nu (zo is wettelijk vastgelegd) gegarandeerd ‘vallen’. De vis fungeert tevens als hét beeldmerk van de loterij met de grootste winkans. Deze vijftien exemplaren zijn gemaakt naar een idee van JCDecaux Innovate. De volledige gedecoreerde Staatsloterijvissen zijn vervaardigd uit vormschuim en voorzien van kunststof coating. Deze Spectacular is het resultaat van een samenwerkingsverband van de Staatsloterij, JCDecaux Innovate, Zenith Optimedia en MBS (Media Buitenshuis Specialist).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *