Reclamedaklichten op taxi’s in de grote steden

De wereldwijd bekende Yellow Cabs zijn een iconisch kenmerk van het New York’s straatbeeld. De taxi’s zijn te herkennen aan de grote reclameborden op het dak van het voertuig. In samenwerking met de gemeente Amsterdam en Iamsterdam wilde reclame exploitant Capture dit taxi-fenomeen naar Nederland halen.
Na de succesvolle pilot is de TaxiTop officieel goedgekeurd door de Gemeente Amsterdam en rijden er inmiddels al 40 taxi’s met een reclamedaklicht in Amsterdam. Ook zijn ze al te zien in andere gemeenten zoals Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente juist omdat het goed gedrag stimuleert en de taxi herkenbaarder maakt. De chauffeurs vallen eerder op bij hun klanten, dus meer ritten en daarnaast worden chauffeurs beloond voor goed gedrag uit de reclame inkomsten.
De reclame op het dak wordt verzorgd door het bedrijf Cabture. Naast de reclame bieden zij ook een training gastheerschap aan. Deze is verplicht voor het mogen rijden met reclamedaklicht. Ook ziet Cabture toe op goede serviceverlening. Wordt de gewenste service niet verleend, dan wordt de samenwerking met de chauffeur opgezegd.
12363176_972165772826775_5157984196351274489_o

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *